معرفی کابل مفتولی
تفاوت کابل مفتولی با افشان: NYY بهعنوان یک کابل برق برای تأمین انرژی در تاسیسات استاتیک، داخل ساختمان، خارج از خانه، زیرزمینی، بتن و آب و سیستمهای ارتینگ قابل استفاده است.
در این کابل هر یک از حروف “NYY” معنای واقعی کابل NYY را مشخص میکند که عبارت است از:
» N، مخفف Copper core است.
» Y، عایق PVC (داخلی) را تعیین میکند.
» Y، کابل را با نصب PVC بیرونی مشخص میکند.
با استفاده از این اختصارات، میتوان به ساختار کابل NYY پیبرد. هر دو Y مخفف شده در این نام به معنای PVC است؛ یکی برای غلاف داخلی و دیگری برای روکش بیرونی بهکار میرود. “N” یک کابل با هسته مسی را مشخص میکند؛ علاوه براین، هنگام بررسی مشخصات کابل NYY، ممکن است با کابل با برچسب مانند NYY 185 برخورد کنید. این دادههای عددی اندازهگیری کابل 185 میلیمتر را مشخص میکند.
ماکزیمم دامنه حرارتی این کابل 70 درجه سانتیگراد است و اگر هادی از جنس فولاد باشد، این دامنه حرارتی افزایش مییابد. فرکانس قابل تحمل توسط کابل مفتولی 50 هرتز و با توجه به مدل کابل و نوع هادی متفاوت است.
وزن کابل مفتولی باتوجه به هادی مس یا آلومینیوم مشخص میشود. این کابل در ابعاد و اندازههای مختلف و تعداد رشته معین تولید و عرضه میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره قبل از خرید کابل مفتولی با سیم و کابل نوید در تماس باشید.
معرفی کابل افشان
کابل افشان از جمله کابلهایی است که بهصورتهای فشار ضعیف و ارت و کنترل و کابل کولری ارائه میشوند. این کابلها دارای انعطاف پذیری بالا هستند. ساختار این سیمها بهگونهای است که دارایهادی مس است و عایق بهکار رفته در آن از جنس پی وی سی از کلاس D است. این کابلها بهصورت تخت و گرد تولید شدهاند؛ دارای رنگ بندی مختلف هستند و برای کدگذاری گزینه خوبی هستند.
کابل افشان در ابعاد مختلف وجود دارد و با میزان سطح مقطع شناخته میشود. این کابل طبق استاندارد IEC 60228 طراحی و تولید میشود. از این کابل برای ولتاژهای مختلف 300 تا 500 ولت مناسب است و سطح مقطع آن از 0.5 تا 0.75 و 1 متغیر است.
کابل افشان باتوجه به میزان انعطاف پذیری شناخته میشود و در محلهای دارای پیچ و خمهای بسیار قابل استفاده است؛ بههمین دلیل در مناطقی که زاویهدار است یا از سطح بسیار سخت برخوردار هستند، میتوان از این کابل استفاده نمود؛ استحکام بالایی دارند و بهدلیل داشتن عایق قوی احتمال خرابی و پارگی و ساییدگی کاهش مییابد.
با توجه به نیاز میتوان بهترین و مناسبترین مدل را انتخاب و خریداری نمود.
تفاوت کابل مفتولی با افشان
از جمله تفاوتهای کابل مفتولی با افشان میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
» میزان انعطاف پذیری
اولین تفاوت کابل مفتولی با افشان، میزان انعطاف پذیری است. کابل مفتولی دارای انعطاف پذیری بسیار کمی بوده و برای مواردی که نیاز به استحکام و مقاومت دارد، استفاده میشود؛ در حالیکه کابل افشان دارای انعطاف پذیری بالایی بوده و برای سطوح زاویهدار مناسب است.
» رنگ بندی
کابل افشان از رنگبندی متنوعی برخوردار است و برای کدگذاری استفاده میشود. کابل مفتولی از تنوع رنگ کمیبرخوردار بوده و اغلب به رنگ مشکی هستند.
» کاربرد
کابل مفتولی و کابل افشان دارای کاربرد بسیاری است. از جمله کاربردهای کابل افشان میتوان به مواردی مانند سیم کشی ساختمان و کابل کشی شبکه اشاره نمود؛ اما کابل مفتولی در این موارد استفاده نمیشود و اغلب برای کابل کولری و کابل فرمان و کابل دفنی و کابل ارت استفاده میشود.
» ساختار کابل
ساختار کابل افشان تشکیل شده از چندین رشته سیم بههم پیچیده است؛ اما در ساختار کابل مفتولی صرفاً یک سیم تک رشته دارای روکش بهکار رفته است.
تفاوت کابل مفتولی و کابل افشان شامل موارد بسیاری است. باتوجه به این موارد میتوان بهترین و مناسبترین کابل را انتخاب نمود. هر یک دارای ویژگیهای خاص و کاربردهای خودشان هستند؛ بههمین دلیل دارای قیمت متفاوت است.
خرید کدام کابل بهتر است؟
برای تهیه و خرید کابل بهصورت کلی باید به نیاز و نوع کاربرد توجه نمود. کابلهایی که بهصورت افشان ارائه میشوند، دارای انعطفا پذیری بالایی هستند و برای مواردی که نیاز به پیچ و خم و تا خوردن کابل است، استفاده میشود؛همچنین کابل افشان در سطح مقطع مختلف و در رنگهای متنوع عرضه شده است؛ همچنین کابلهای مفتولی برای مواقعی استفاده میشود که نیاز به مقاومت کششی بالا و تحمل وزن بالا است.
کابل مفتولی از رنگبندی متنوع برخوردار نیست؛ بههمین دلیل کدگذاری آنها از طریق رنگبندی آسان نخواهد بود، لذا باتوجه به اینکه هر کدام از کابلها دارای مزایا و معایب خود هستند و قابلیتهای مختلف دارند، نمیتوان گفت خرید کدام کابل بهتر است.
ویژگیهای کابل مفتولی و افشان
ویژگیهای کابل مفتولی و افشان از نظر ساختار و مشخصات فنی کاربرد مختلف است. آشنایی با ویژگیهای کابل مفتولی و افشان راهنمای خوبی برای خرید بهترین و با کیفیتترین کابلها متناسب با نیاز خواهد بود.
از ویژگیهای آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
» روش تولید
روش تولید کابل مفتولی و افشان به دوصورت است:
» در شیوه اول، هادی در مرکز کابل قرار داده میشود و سپس روکش کابل روی آن قرار میگیرد و محکم توسط چندین لایه بسته میشود.
» در روش دوم، کابلها با سیم بافته میشوند و میزان مقاومت کابل افشان افزایش مییابد.
هر یک از این کابلها باتوجه به روش تولید دارای قیمت مختلف هستند.
» قدرت
بهصورت کلی قدرت کابلهای مفتولی بیش از قدرت کابل افشان است. در کابل افشان قدرت کششی و تحمل وزن بیشتر است، بههمین دلیل در مواردی مانند تأمین انرژی استفاده میشوند. این کابلها در مکانهایی که احتمال آسیب پذیری بالا است استفاده میشود.
» جنسهادی
جنس هادی در کابل افشان و کابل مفتولی متفاوت است. هادی رسانایی است که قابلیت حمل جریان دارد، اغلب از مس، فولاد یا آلومینیوم تهیه میشوند. کابلهای افشان با هادی مسی برای مواردی مانند سیم کشی ساختمان استفاده میشود؛ در حالیکه کابلهای مفتولی باهادی مسی برای مواردی مانند ارت و دفن استفاده میشود. نوعهادی تأثیر بهسزایی در قیمت و وزن آنها دارد.
کابل مفتولی نمیتواند جایگزین کابل افشان باشد و بههمین ترتیب نمیتوان کابل افشان را جایگزین کابل مفتولی نمود. هریک از کابلها برای موارد مختلف استفاده میشوند. ممنون از اینکه ما را تا پایان مقاله تفاوت کابل مفتولی با افشان همراهی کردیدگ شما عزیزان میتوانید نظرات و سؤالات خودتان را با با در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید