کابل برق چیست ؟ | آشنایی با کابل برق

کابل برق چیست ؟

کابل برق چیست ؟

کابل برق چیست ؟ به کابل مورد استفاده برای انتقال و توزیع انرژی الکتریکی کابل برق گفته می شود. کابل برق شامل دو یا چند هادی الکتریکی است که با یک غلاف متصل می شوند. این برای انتقال ولتاژهای فوق العاده زیاد در مکانی که استفاده از خطوط هوایی غیرممکن است مانند دریا ، عبور از میدان هوایی و غیره استفاده می شود. اصلی کابل برق را به عقب می کشد.

اجزای کابل برق چیست ؟

اجزای کابل برق چیست ؟ : کابل برق به طور عمده از سه جز main اصلی تشکیل شده است ، یعنی هادی ، دی الکتریک و غلاف. هادی در کابل مسیر هدایت جریان را فراهم می کند. عایق یا دی الکتریک در برابر ولتاژ سرویس مقاومت کرده و هادی را با اشیا objects دیگر جدا می کند. غلاف اجازه ورود رطوبت را نمی دهد و از کابلها در برابر همه تأثیرات خارجی مانند حمله شیمیایی یا الکتروشیمیایی ، آتش سوزی و غیره محافظت می کند. اجزای اصلی کابلهای برق در زیر با جزئیات توضیح داده شده اند

کابل برق چیست ؟

انواع هادی کابل برق چیست ؟

هادی از جنس های مختلف می تواند باشد، ولی هادی هایی که در صنعت و تاسیسات الکتریکی استفاده می شود بیشتر از جنس مس و یا آلومینیوم می باشد از انواع هادی های می توان به موارد زیر اشاره نمود:

چگونگی استفاده از کابل برق

از سیم برای حمل برق ، تحمل بارهای مکانیکی ، انتقال سیگنال های مخابراتی ، گرمایش جواهرات ، پوشاک ، خودرو یا سایر قطعات تولیدی صنعتی مانند سنجاق ، لامپ و سوزن استفاده می شود.

تفاوت کابل برق و سیم برق چیست ؟

سیم و کابل اصطلاحاتی هستند که به طور مکرر در زمینه برق و ارتباطات استفاده می شوند. اما ، مردم تمایل دارند در مورد هر دو اصطلاح گیج شوند زیرا به نظر مشابه می رسند ، اما در واقع کاملاً متفاوت هستند. و در این مقاله ، ما به شما توضیح مختصری از تفاوت سیم و کابل را می دهیم

یک سیم با قطر اندازه گیری می شود. با توجه به قطر سیم ، با یک عدد سنج اندازه گیری می شود. هرچه عدد سنج کوچکتر باشد ، سیم ضخیم تر است. سنج کاملی که در کاربردهای مسکونی استفاده می شود 10 و 20 است. اما به خاطر داشته باشید که سیم های بزرگ جریان بیشتری دارند و با سوختن فیوز می توانند به لوازم خانگی آسیب برسانند.

یک کابل شامل یک سیم گرم که جریان را حمل می کند ، یک سیم خنثی برای تکمیل حلقه و یک سیم اتصال زمین نیز هست. یک کابل بر اساس تعداد کل سیمهای ساخته شده و اندازه آنها طبقه بندی می شود.

جنس کابل برق چیست

با توجه به اینکه کابل های برق انواع مختلفی دارند و با توجه به کاربرد نوع جنس آن ها مشخص می شود می توان گفت  در کابل برقاغلب از مس و سیم های آلومینیوم به دلیل رسانایی الکتریکی بالا به عنوان ماده رسانا استفاده می شود. برای ساخت کابل برق (Power cable) از سیم های جامد یا تعدادی سیم خالی ساخته شده از مس یا آلومینیوم استفاده می شود.

دی الکتریک معمولاً مورد استفاده در کابلهای برق کاغذ آغشته ، لاستیک بوتیل ، کابل پلی وینیل کلراید ، پلی اتیلن ، پلی اتیلن متقاطع است. کابل های عایق کاغذی بیشتر ترجیح داده می شوند زیرا ظرفیت حمل فعلی آنها بالا است ، به طور کلی قابل اعتماد و دارای طول عمر بالا است.

همچنین از یک عایق برای محافظت از کابل در برابر رطوبت و نویز استفاده می شود. عایق کابل از آلیاژ سرب تشکیل شده است و این مقاومت ها در برابر فشارهای داخلی کابل های تحت فشار مقاومت می کنند.

ویژگی کابل برق

کابل برق دارای ویژگی های خوبی است که باعث استفاده آن ها در صنعت برق می شود. از جمله ویژگی های این کابل برق می توان به موارد زیر اشاره نمود:

انواع کابل برق

با توجه به کاربرد های کابل برق می توان انواع کابل برق را به صورت های زیر دسته بنید نموده :

کابل جفت پیچ خورده شامل 2 کابل است که به هم تابیده شده اند. این پیچاندن می تواند از نویز تولید شده توسط اتصال مغناطیسی جلوگیری کند و بنابراین برای انتقال سیگنال ها استفاده می شود. کابل جفت پیچ خورده به طور کلی در ارتباطات داده و ارتباط از راه دور استفاده می شود.

این کابل دارای 2 یا بیش از 2 هادی است که عایق بندی شده اند و هدف آنها محافظت از یکپارچگی سیگنال است. هر دو کابل جفت تابیده و چند هادی به عنوان کابل پیکربندی خط متعادل شناخته می شوند.

یک کابل کواکسیال دارای یک هادی داخلی است که توسط یک هادی فویل خارجی موازی احاطه شده است که توسط لایه های عایق محافظت می شود. در کابل ، 2 هادی توسط یک دی الکتریک عایق از یکدیگر جدا می شوند. این کابلها معمولاً در کابل تلویزیون استفاده می شوند زیرا عملکرد آن نسبت به کابل جفت تابیده پایدارتر است.

فروشگاه اینترنتی سیم و کابل نوید عرضه کننده انواع سیم و کابل  نوید با کیفیت و قیمت مناسب می باشد . برای خرید از محصولات با ما تماس حاصل فرمایید یا برای داشتن هر گونه سوال برای ما کامنت بگذارید .

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*